Quickstep

Quickstep är elegant, mjuk och glamorös. Quickstep dansas med mycket energi och kraft men intrycket är elegans och lätthet, det ser ut som om dansarnas fötter bara snuddar vid golvet. Quickstep påminner om Foxtrot men dansas i snabbt tempo.

Quickstepen utvecklades i England på 1920-talet och är en mix av snabbare foxtrot och Charlseston, dansen standardiserades 1927. Tre karakteristiska dansfigurer i Quickstep är chassé, fötterna slår ihop till ett dubbelsteg, quarter turns och lock step.
Dansen har gradvis utvecklats till en mycket dynamisk dans med mycket rörelse över dansgolvet, med många avancerade mönster, hopp, kickar, springsteg och snurrar.

Quickstep dansas i fyra fjärdedels takt och 50 takter per minut. I tävlingssammanhang är Quickstep en av de fem standarddanserna. Vals, Quickstep, Foxtrot, Wienervals och Tango.

Dansa Quickstep på Mölndals Dansskola:

Mölndals dansskola erbjuder kurser i Quick step för barn från 7 år, ungdom och vuxen. Från nybörjare till avancerad samt tävlingsinriktning.

Välkommen till Mölndals Dansskola !

BALTEMA

Quickstep ingår i Tema Bal-paketet som du också kan välja att boka. I Baltemat ingår Foxtrot, Vals, Cha cha cha och Quickstep.

Boka Tema Bal