Paso Doble

Paso Doble är en livlig, scenisk spansk dans som ska föreställa dramat på den spanska tjurfäktningsarenan. Paso doble betyder “två steg” och refererar till marschens karaktär. Traditionellt ska mannen symbolisera matadoren som sveper den röda capen – kvinnan – över dansgolvet. Dansarna kan välja att anta rollen som Torero, Picador, Banderillero, tjur eller spanska dansare, dansarna kan ändra roller under hela dansen. Paso Doble är både arrogant och passionerad.

Pasodoblen är den mest dramatiska av de fem latinamerikanska danserna . Karaktären är kraftfull och dansas på klack, vilket skiljer sig från de övriga latindanserna där men dansar med tån i golvet. Alla steg i paso doble är skarpa och snabba, hållningen är arrogant med högburet huvud och bröstkorg.

Musiken i Paso Doble har tydliga Flamenco influenser. Den djärva och inspirerande musiken har en enkel 1-2-1-2 marsch rytm. Tempot i paso Doble är 60 takter per minut. Musiken är ofta varianter av España Cañi. Musikstycket har flera tydliga avbrott, detta gör att man måste koreografera dansen till musiken, vilket ger dramatiska poser så kallade high light. Med anledning av att man koreografera dansen, dansas Paso Doble för det mesta endast på tävlingar.

Dansa Paso Doble på Mölndals Dansskola:

Mölndals dansskola erbjuder workshops och prova på kvällar i Pasodoble, håll utkik på Aktuellt och senaste info. Paso Doble ingår  i tävling och rekryteringsklasser för barn, ungdom och vuxen.

Välkommen till Mölndals Dansskola!