Jive

JiveJive har sitt ursprung i 1940-talets USA.  Jive har influenser av Boogie, Rock & Roll, afrikansk /american Swing och Lindyhop. Jivens karaktär är sprallig och glad med massa energi, höga knälyft, kickar, snurrar.

Jive är en snabb dans som dansas i 40-42 takter per minut. Grundstegen i Jive är baksteg, trippelsteg (chassé), trippelsteg och räkningen är ”1,2”för baksteget, ”3 & 4”, ”5 & 6” för trippelsteget.

Jive är en av de fem latinamerikanska tävlingsdanserna och tillkom i tävlings-sammanhang så sent som 1968. Jive har blivit många tävlingsdansares favoritdans just för att den är så glad, livfull och sprallig.

I socialdans går det utmärkt att dansa Jive till samma musik som man dansar Bugg. Jive är ett utmärkt val om man vill ha dans som motion. I Jive är kondition, koordination och benstyrka något man får på köpet när man tränar denna glada dans.

Dansa Jive på Mölndals Dansskola:

Mölndals dansskola erbjuder olika kurser i Jive, för barn från 7 år och uppåt, ungdom och vuxen. Från nybörjarnivå till avancerad samt tävlingsinriktning.

Välkommen till Mölndals Dansskola!