Cha cha cha

Cha cha cha, även kallad cha cha, är en latinamerikansk dans och dansas i 4/4-takt, tempo 29-31 takter per minut

Cha cha cha kommer från Kuba liksom flera andra danser, t.ex. mambo, rumba och salsa, och anses ha uppstått som ett steg i antingen den snabbare mambon eller den långsammare rumban.

Den utvecklades sedan till en egen dans. Till Europa kom dansen med dansläraren Pierre Zurcher-Margolle, känd som Monsieur Pierre, som besökte Kuba 1952 för att ta reda på vad kubanerna dansade. Han tog med sig den nya dansen till England och skapade det som i dag är känt som ballroom cha cha cha. Denna form spred sig snabbt också till USA där en amerikansk variant utvecklades.

Cha cha cha är en av de mest populära latinamerikanska danser. Cha cha cha är livlig, flirtig, och full av passion och energi. Cha cha cha dansas med små steg och mycket höft rörelser. Det fjärde slaget i cha cha cha är uppdelad i två, vilket ger den karaktäristiska 2,3,4 & 1 rytmen.

Eftersom Cha cha cha är mycket lik Rumba och Mambo, sammanfaller flera stegkombinationer i dessa danser. Den huvudsakliga skillnaden mellan danserna är att de “långsamma” steget i Rumba och Mambos ersätts med trippel steg i Cha cha cha.

För tävlingsdansaren börjar man sin utbildning med Cha cha cha, en god grundteknik i cha cha cha underlättar vid inlärning av de övriga danserna, Rumba, Samba, Paso doble och Jive.

Dansa Cha cha cha på Mölndals Dansskola:

Mölndals dansskola erbjuder kurser i cha cha cha för barn från 5 år och uppåt, ungdom och vuxen. Från nybörjar nivå till avancerad samt tävlingsinriktning. Klasser i Cha cha cha finner du på schemat under kursnamnet Latin.

Välkommen till Mölndals Dansskola!

BALTEMA

Cha cha cha ingår i Tema Bal-paketet som du också kan välja att boka. I Baltemat ingår Foxtrot, Vals, Cha cha cha och Quick step och det är 10 kurstillfällen med start i september Läs mer…

Boka Tema Bal