Juniordans

Dansmix Junior 7-12 år


Här får eleverna prova på flera olika stilar och nu läggs en teknisk grund som de unga dansarna har nytta av vare sig de siktar på tävlingsdans eller socialdans. Vi dansar Cha-cha, Vals, Bugg och Street. Kursen Dansmix pardans 7-12 år startar tisdagen den 24 januari kl. 17.00-18.00 resp. Dansmix pardans 7-12 år söndagen den 29 januari kl 14.00-15.00

Dansmix fortsättning Junior 7-12 år
Här får eleverna prova på flera olika stilar och nu läggs en teknisk grund som de unga dansarna har nytta av vare sig de siktar på tävlingsdans eller socialdans. Vi dansar Cha-cha, Vals, Bugg och Street.

Latinmix Ungdom 12-16 år

Här provar vi på de Latinamerikanska danserna Cha-cha, Bachata, Salsa och Bugg. Vi lägger stor vikt på grundteknik och social kompetens.

Rekrytering

Barn/junior från 6 år och uppåt som dansat några terminer kan gå upp i rekryteringsgrupp. Det vill säga grundträning inför tävlingsdans. Då tränar vi följande danser Cha-cha, Rumba, Jive, Vals, Quick-step, Slowfox. I denna grupp får man vara med och representera Mölndals Dansskola vid olika evenemang och uppvisningar i Mölndal och Göteborg. Rekryteringsklasserna har träning två dagar i veckan och startar måndagen den 23 januari kl.17.00-18.00 med andra träningsdagen torsdagar med start den 26 januari kl 17.00-18.00. Ring för mer information, 0707-78 09 04

Varför Juniordans? Målet är att ungdomarna ska utveckla:

  • Självkänsla och självförtroende
  • Social samarbetsförmåga
  • Motorik och koordination
  • Musikalitet och rytmik
  • Kroppskännedom och kroppskontroll

Vad ska de ha på sig när de ska vara med på Juniordans? Träningskläder att bli varm i. Gärna riktiga dansskor, men viktigt med skor som inte har för bra grepp.